Ювентус срази у дома Зенит с 4:2 в мач от четвъртия кръг на група "H" и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. В другата среща от тази група по-рано Челси спечели с 1:0 при визитата си на Малмьо в Швеция.

"Бианконерите" започнаха много активно и в 9-ата минута нацелиха лявата греда след удар на Пауло Дибала. Скоро след това Дибала (11) се възползва от отскочила в наказателното поле топка и със силен удар в десния ъгъл се разписа за 1:0.

Гостите от Санкт Петербург успяха да изравнят в 26-ата минута, когато Леонардо Бонучи скочи високо, за да пресече центриране в пеналта и си вкара автогол за 1:1. След това домакините натиснаха и в 37-ата минута Алваро Мората вкара гол, който обаче не бе зачетен заради засада, а малко по-късно Станислав Крицюк спаси след удар с глава на Уестън МакКени.

След почивката в 55-ата минута "старата госпожа" получи право да изпълни дузпа след нарушение на Клаудиньо в наказателното поле, а Пауло Дибала шутира от бялата точка в страничната греда. Дузпата бе пребита, тъй като футболисти на Зенит навлязоха в пеналта преди удара на аржентинеца, който при повторението на наказателния удар не сгреши за 2:1.

В 74-ата минута Федерико Киеза навърза няколко играчи на гостите в наказателното поле и с диагонален удар преодоля Крицюк за 3:1. Осем минути по-късно Алваро Мората се разписа за 4:1, след като бе изведен сам срещу вратаря от Пауло Дибала.

Във втората минута от добавеното време Сердар Азмун се възползва от отлично подаване на Артьом Дзюба и с втория гол за гостите оформи крайния резултат. 

След успеха си Ювентус вече има 12 точки след 4 изиграни мача и си гарантира участие в следващата фаза. Втори е защитаващият трофея си Челси с 9 точки пред Зенит с 3, а Малмьо е на дъното без спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!