Спечелилият дубъл в Италия през миналия сезон Ювентус обяви официално преминаването на Андреа Пирло в Ню Йорк Сити. 36-годишният футболист изкара четири години при „бианконерите“, а договорът му с американския тим ще бъде за 18 месеца с опция за още една година.

Пирло играе в новия си клуб заедно с бившия халф на Челси Франк Лампард и бившия нападател на Валенсия, Барселона и Атлетико (Мадрид) Давид Вия.

"Благодарим ти Маестро, само така можем да започнем съобщението, свързано с трансфера на Андреа Пирло и края на кариерата му в Ювентус. Пирло на терена - това е чар и контрол над играта. Благодарение на него Юве днес е на върха на италианския и европейския футбол. Благодарим ти Маестро и успeх. Ще следим изявите ти и зад океана", се казва в официалното потвърждение на италианския шампион.

Пирло, който имаше договор със „старата госпожа” за още един сезон, е световен шампион с Италия от Мондиал 2006 в Германия. Той е печелили и два пъти Шампионската лига с екипа на Милан през 2003 и 2007 година, но не успя да го направи с Ювентус, който загуби от Барселона с 1:3 на финала в Берлин тази година.