Ювентус и Ливорно обжалваха решението на ФИФА, която им наложи да изплатят 21 милиона евро заради Адриан Муту. Бившият футболист на тези два клуба дължи сумата на Челси заради положителен тест за кокаин преди близо девет години.

ФИФА прецени, че отговорността е солидарна между Муту и италианските клубове. Решението може да бъде обжалвано пред спортния арбитражен съд.

Първоначално Муту дължеше на Челси 17.7 милиона евро, но след това сумата се увеличи драстично с още близо 4 милиона. През 2004 година “сините” от Лондон прекратиха договора на Адриан, след като нападателят даде положителна проба за кокаин.

Муту беше подкрепен от ФИФПро - международният синдикат на футболистите, които твърдят Ювентус трябва да бъдат солидарно отговорни за заплащане на компенсацията. Причината е, че Муту се присъедини към Ювентус като свободен агент през 2005 година. В този момент обаче Румъния е извън Европейския съюз и бройката на чужденците в Ювентус е запълнена. Заради това Старата госпожа праща играча в Ливорно, което е причина и този клуб да е под ударите на ФИФА. След това обаче Ювентус спечели 8 милиона евро година по-късно чрез продажбата му на Фиорентина.