Италианският шампион Ювентус официално обяви, че от следващия сезон ще има нов треньор. „Бианконерите“ излязоха със съобщение, че Масимилиано Алегри няма да води тима след края на настоящия шампионат.

Очаква се повече подробности да бъдат обявени на утрешната пресконференция, която ще се проведе преди неделния домакински мач с Аталанта от предпоследния кръг на Серия „А“.

Раздялата с Алегри означава, че договорът на треньора ще бъде прекратен година преди неговото изтичане. 51-годишният специалист е обвързан със „старата госпожа“ до 30 юни 2020 г.

„Масимилиано Алегри няма да бъде треньор на Ювентус през сезон 2019/20. Той и президентът Андреа Аниели ще се срещнат с медиите на пресконференцията в събота (18 май) от 14:00 часа местно време на „Алианц Стейдиъм“, пише в съобщението на Юве.

Алегри беше начело на „бианконерите“ през последните пет години, в които спечели пет шампионски титли на Серия „А“ и два пъти участва на финал на Шампионската лига.

През последните дни имаше информации за проведени срещи между треньора и ръководството относно бъдещето на отбора. Явно възгледите на Алегри и управата не са съвпаднали.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019