Ювентус се класира за 1/8-финалите в турнира Лига Европа, след като без много да се напрагя удържа нулево равенство в реванша от 1/16 финала срещу Аякс в Торино. Първата среща бе спечелена от "старата госпожа" с 2:1, но това се оказа напълно достатъчно за класиране напред.

В 16-ата минута след удар с глава на Мохамед Сисоко топката срещна гредата. Джорджо Киелини и Никола Легроталие, също имаха възможност да обстрелват вратата на гостите, но ударите им бяха изчистени от голлинията.

Аякс започна по-активно втората част и още в 50-ата минута след центриране от корнер Пантелич с глава бе близо до гола. Само две минути по-късно и Ериксен отправи опасен изстрел, спасен с вещина от Манингер. В 63-ата минута отново Пантелич пробва удар от дистанция, но изключително неточно над вратата.

В 71-ата минута Алесандро Дел Пиеро получи възможност да обстрелва вратата от фаул, но топката премина на сантиметри от напречната греда. Аякс отговори с далечен, но слаб удар на Урби Емануелсон в 83-ата минута. Малко преди края на мача и Давид Трезеге получи възможност да стреля от близо с глава, но прати топката право в ръцете на Стекеленбург./БЛИЦ