Ювентус подписа договор с американското крило Тимъти Уеа от френския Лил срещу първоначална сума от 10.3 милиона евро, съобщи клубът от Серия А.

От италианския тим допълниха, че сумата може да се увеличи с общо 3.1 милиона евро заради бонуси въз основа на постигнати спортни резултати. Клубът търси заместник на колумбиец Хуан Куадрадо, който не поднови договора си и напусна.

"С Лил той спечели френското първенство през сезон 2020/2021 и Суперкупата на Франция през следващата година. Шест поредни години, пълни с победи, превърнаха Тимъти в изключителен играч, способен да играе както в защита, така и в нападение, което го прави универсално крило", се казва в изявление на Ювентус.

Тимъти е син на бившия футболист на Милан и Пари Сен Жермен Джордж Уеа, който спечели "Златната топка" през 1995 година и в момента е президент на Либерия.

Тимъти Уеа е роден в Ню Йорк и можеше да играе за Франция, Ямайка и Либерия, но той реши да бъде част от националния отбор на САЩ, с който участва на последното Световно първенство в Катар в края на 2022 година.