Ювентус се издъни у дома и завърши 1:1 с последния и изпаднал вече Салернитана в двубой от 36-ия кръг на Серия "А", оставайки без успех в пети пореден мач във всички турнири. Николо Пиероци отбеляза попадението за гостите в 27-ата минута, а в добавеното време домакините изравниха чрез Адриен Рабио.

Мачът започна с минута мълчание заради трагичен инцидент край Палермо, взел пет жертви. Още в началните секунди Иквуемеси се опита да се разпиши, но ударът му от голяма дистанция се оказа неточен. В шестата минута Пиероци стреля от същата позиция, но прати топката право във Войчех Шчесни. Две минути по-късно домакините можеха да вземат аванс с първото си голово положение, но при далечния шут на Влахович Винченцо Фиорило успя да избие топката в напречната греда. Последва изстрел на Костич, който завърши в аут. Последва продължително затишие в играта, което беше нарушено в 27-ата минута, когато Пиероци откри резултата с глава след центриране от корнер.

Адриен Рабио веднага се опита да възстанови равенството, но шутът му завърши над вратата. В 32-рата минута Жуниор Самбия изпълни пряк свободен удар, но Шчесни успя да се намеси. Три минути по-късно Бремер стреля от много голяма дистанция, като опитът му се оказа несполучлив. Малко след това Иквуемеси беше изведен на добра позиция, но Шчесни излезе напред и успя да избие топката от краката на нападателя. В 43-тата минута "бианконерите" удариха втора греда след изстрел на Андреа Камбиазо от дъгата на наказателното поле. Първата част приключи с неточен шут по земя на Костич след късо изпълнение на корнер.

В началото на втората част Алегри реагира, като пусна в игра цели трима играчи: Фабио Мирети, Киеза и Самуел Айлинг-Джуниър, който бързо потърси удар, но Фиорило улови топката без проблем. Лим Чауна отговори също с далечен шут, при който топката прелетя покрай вратата. В 52-рата минута гостите поискаха дузпа заради игра с ръка на Рабио, но след бърза проверка с ВАР не последва подобно отсъждане. Четири минути по-късно Федерико Фасио стреля с глава, но топката мина над вратата. В 59-ата минута Влахович получи чудесна възможност да изравни, след като изскочи сам срещу противниковия страж, но ударът му мина малко встрани от вратата. Последваха няколко неуспешни удара на Киеза.

Натискът на "бианконерите" продължи и в 66-ата минута Федерико Гати стреля неточно с глава при изпълнение на пряк свободен удар. Следващото голово положение обаче дойде чак в 80-ата минута, когато Фиорило изби удар с глава на резервата Аркадиуш Милик. Последваха спасени изстрели и на Киеза и на още един появил се от скамейката – Кенан Йълдъз. В 88-ата минута топовен шут на Мирети разтресе напречната греда. Чак в началото на добавеното време домакините успяха да стигнат до изравнително попадение, след като Рабио се разписа след изпълнение на корнер. В последните секунди на мача и двата тима имаха добри възможности за победен гол, но Мирети пропусна за "Старата госпожа", а Тома Башич - за "морските кончета".

В други мачове от кръга по-рано днес Дженоа надви у дома Сасуоло с 2:1, а Верона загуби от Торино с 1:2 на свой терен.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!