Ювентус допусна грешка в битката за титлата в Серия "А", завършвайки 1:1 срещу предпоследния Емполи у дома в мач от 22-рия кръг.

„Старата госпожа“ остана с 10 души на терена още в 18-ата минута на срещата, когато Аркадиуш Милик бе изгонен с директен червен картон за настъпване срещу противников играч. Първоначално Милик получи жълт картон, но ВАР промени решението.

В добавеното време на първата част Ювентус имаше възможност да излезе напред в резултата, след като Фабио Мирети получи топката, но не успя да запази хладнокръвие и от отлична позиция стреля над вратата.

Втората част започна по страхотен начин за Юве и домакините поведоха в резултата в 50-ата минута. Душан Влахович демонстрира хищническия си инстинкт и връхлетя върху отскочила топка, като я прати в мрежата за 1:0.

В 69-ата минута Матео Канчелиери можеше да изравни след удар с глава, но той премина покрай вратата. Само минута след това Емполи все пак се докопа до точката, след като Томазо Балданци овладя с чудесно първо докосване и с шут в долния ляв ъгъл вкара за крайното 1:1.

„Бианконерите“ остават първи в класирането с 53 точни, на 2 пред Интер, който е с 2 мача по-малко. Емполи е 19-и със 17.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!