Ювентус продължава да побеждава в италианската Серия „А“. Този път грандът се разправи с Болоня и го победи с 3:0 в мач от 19-ия кръг. С успеха домакините вече имат 45 точки, а вторият Рома е с 41. Третото място остава за Наполи, който има 38.

Старата госпожа поведе още в 7-ата минута. Миралем Пянич изведе с перфектен пас Гонсало Игуаин в наказателното поле и аржентинецът с хладнокръвен завършек откри резултата – 1:0.

Това беше 11-и гол от 18 мача за тарана от началото на първенството и девета асистенция за босненеца.

Надмощието на Ювентус продължи и второто попадение не закъсня. В 41-ата минута бранителят на Болоня Ойконому събори Мариани в наказателното поле и съдията посочи „бялата точка“. Паоло Дибала реализира дузпата за 2:0.

В 54-ата минута Лишщайнер проби отдясно и центрира пред вратата. Непокритият Игуаин спокойно чукна топката с глава в мрежата за 3:0.

В 81-ата минута новото попълнение Томас Ринкон направи дебют за домакините, заменяйки Сами Кедира. Той стана първият играч от Венецуела в историята на клуба.

С успеха Ювентус подобри собствен рекорд и вече има 26 поредни домакински победи в Серия „А“. Това е най-добро постижение в историята на италианския футбол.


ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"