Шампионът Ювентус спечели за седми път в историята си Суперкупата на Италия. 31-кратният шампион на Калчото се наложи с 2:0 над Лацио и по този начин постигна трети успех в четвърти пореден двубой за този трофей. Интересно е да се отбележи, че двата тима спореха за същата купа и през 2013 година. Тогава Юве отново победи, но с 4:0 на Олимпийския стадион в Рим.

Този път срещата се състоя в Китай. На "Шанхай Стейдиъм" италианският съдия Лука Банти записа два гола. В рамките на само няколко минути "бианконерите" решиха срещата в своя полза след попадения на две от новите попълнения.

Марио Манджукич, който пристигна от Атлетико (Мадрид) откри в 69-ата минута. Пет по-късно бившият съотборник на Ивайло Чочев в Палермо - Пауло Дибала, удвои аванса на символичните домакините и с оглед на случващото се на терена реши мача.

"Лациалите" все пак опитаха да направят нещо повече от нулата в своя актив, което в крайна сметка не се получи. По този начин "римските орли" не повториха успеха си от 2009 година, когато вдигнаха трофея за последно и за трети път в историята си след 1998 и 2000 г.


ЮВЕНТУС - ЛАЦИО
2:0
1:0 Марио Манджукич (69), 2:0 Пауло Дибала (74)
Шанхай
, "Шанхай Стейдиъм"
Съдия: Лука Банти

juve_laz1.jpg