Берлин ще бъде домакин на финала на Шампионската лига през 2015 г., докато Варшава ще приеме решителния мач за трофея в Лига Европа през същата година. Това стана ясно след днешното заседание на УЕФА в Лондон.
 
Двубоят на „Олимпиащадион“ през 2015 г. ще бъде първият финал от евротурнирите, който ще се проведе в германската столица. Берлин е бил домакин на олимпийските игри през 1936 г. и на финала на световното първенство през 2006 г.
 
До момента само два германски града са приемали финал на шампионския турнир на Европа – Мюнхен (1993, 1997 и 2012) и Гелзенкирхен (2004). Дортмунд и Хамбург са били домакин на финал на Купата на УЕФА/Лига Европа, откакто носителят на трофея се решава в един мач (от 1998 г. насам).
 
Полша, домакин на Евро 2012 заедно с Украйна, никога до момента не е приемала европейски клубен финал. „Националният стадион“ във Варшава прие мача на откриването на европейското първенство преди година, когато един срещу друг застанаха Полша и Гърция. На този стадион се игра и полуфиналната среща между Италия и Германия (2:1).
 
През миналата година УЕФА определи Лисабон за домакин на финала на Шампионската лига през 2014 г. и Торино за домакин на двубоя за трофея от Лига Европа.