Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Титлата във Висшата лига ще се реши в днешния последен кръг, а срещите са от 17:00 часа. Това е шестият път в историята на Премиърлийг (основан през 1992 г.), когато шампионът ще бъде решен в последния ден от първенството.
 
За да има още по-голяма драма, в спор за титлата за първи път са два тима от един град. Манчестър Сити ще се опита да детронира съседите си от Юнайтед.
 
“Гражданите” гонят първата си титла във Висшата лига. Те могат да станат едва петия отбор, спечелил шампионата, след като това вече са правили Манчестър Юнайтед (12 пъти), Арсенал (3), Челси (3) и Блекбърн (1).
 
Сметките за последния кръг на настоящия сезон са много лесни. Двата лидера имат по 86 точки, но Манчестър Сити има по-добра голова разлика с 8 попадения. Досега шампионът във Висшата лига не е определян по правилото за по-добра голова разлика
 
Победа на играчите на Роберто Манчини над КПР ще им гарантира титлата, освен ако Манчестър Юнайтед не запише изключително убедителна победа над Съндърланд. Загуба или равен на Манчестър Сити и успех на тима на Сър Алекс Фъргюсън ще донесе шампионската купа на Манчестър Юнайтед.
 
СЛУЧАИТЕ, КОГАТО ТИТЛАТА ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА СЕ РЕШИ В ПОСЛЕДНИЯ КРЪГ
СЕЗОН 1994/95
1.Блекбърн 89 т.
2.Манчестър Юнайтед 88 т.
 
Манчестър Юнайтед изоставаше на две точки зад Блекбърн преди последния кръг и се нуждаеше от задължителна победа, за да вземе титлата за трета поредна година. Надеждата за “червените дяволи” се появи, когато Ливърпул победи Блекбърн с 2:1 на “Анфилд”. Юнайтед обаче направи само 1:1 с Уест Хям на “Ъртън Парк” и по този начин Роувърс спечели първата си шампионска титла на Англия след 1914 г.
 
СЕЗОН 1995/96
1.Манчестър Юнайтед 82 т.
2.Нюкасъл 78 т.
 
Кръг преди края Манчестър Юнайтед водеше с две точки в класирането, но за Нюкасъл имаше шанс. Всичко за “свраките” свърши, след като направиха само 1:1 с Тотнъм. В същото време “червените дяволи” записаха класическа победа с 3:0 над Мидълзбро на “Олд Трафорд”. Втората позиция на Нюкасъл в класирането остава в историята, тъй като това е последният случай, в който английски мениджър (Кевин Кигън) извежда тима си до едно от първите две места.
 
СЕЗОН 1998/99
1.Манчестър Юнайтед 79 т.
2.Арсенал 78 т.
 
Арсенал изпусна първото място в предпоследния кръг, когато отстъпи с 0:1 като гост на Лийдс, а Манчестър Юнайтед победи Мидълзбро с 1:0. Така в последния кръг “топчиите” трябваше да чакат помощ от големия си враг Тотнъм. “Шпорите” обаче загубиха с 1:2 на “Олд Трафорд” и това обезсмисли победата на Арсенал с 1:0 над Астън Вила.
 
СЕЗОН 2007/08
1.Манчестър Юнайтед 87 т.
2.Челси 86 т.
 
Преди последния кръг Манчестър Юнайтед и Челси са с равни точки – по 84. Чувството за драматичен финал се сезона се допълва от равенството на Челси с Болтън 1:1 на “Стамфорд Бридж”, като Матю Тейлър изравнява за гостите в третата минута на добавеното време. През това време Манчестър Юнайтед побеждава Уигън с 2:0.
 
СЕЗОН 2009/10
1.Челси 86 т.
2.Манчестър Юнайтед 85 т.
 
Челси и Манчестър Юнайтед за втори път бяха заменеси в битка за титлата в последния кръг. Този път “сините” не допуснаха издънка в решителния мач и записаха впечатляваща победа с 8:0 над Уигън. Успехът на Манчестър Юнайтед с 4:0 над Сток Сити се оказа ненужен.