Бившият футболист на ЦСКА Радослав Забавник призна, че "червените" отново проявяват интерес към привличането му. Той направи това в изказване за словашкия вестник "Деник спорт". Договорът му с руския Терек (Грозни) приключва и играчът вече мисли за бъдещето си.

"В момента преговарям с ръководството на Терек, които искат да удължат контракта ми. Пред мен обаче има и други опции. Търсиха ме от бивши мои клубове. Засега не мога да се наема с твърдо становище дали ще остана, или ще сменя отбора. Най-важното за мен е да направя правилния избор и да избера добър клуб, в който да играя. Решаващото мнение ще има семейството ми", признава Забавник.

29-годишният защитник е неизменен титуляр в националния отбор на Словакия, който догодина ще играе на световното първенство. Той не игра в решителната квалификация срещу Полша, в която националният тим на страната му спечели визи за мондиала в ЮАР. Въпреки това заради класата си и себеотрицанието селекционерът Владимир Вайс винаги го нарежда сред тримата най-добри футболисти на Словакия. Днес Забавник ще е титуляр в националния отбор за контролата срещу САЩ./БЛИЦ