Сръбската полиция спря общо 4 автобуса с фенове на шампиона Партизан, тръгнали за Милано, където отборът на българския национал Иван Иванов гостува на Интер в мач от Група H на Лига Европа. Двубоят на „Джузепе Меаца” е утре вечер от 20:00 часа българско време и ще бъде предаван с картина в БЛИЦ.
 
Масирани полицейски сили са блокирали още в Белград пътя на около 300 запалянковци от групировката „Забранени“ и са им забранили да пътуват за Италия, въпреки че те са имали закупени билети за мача и редовни пътни документи.
 
Органите на реда е трябвало само да ескортират привържениците на Партизан до границата, откъдето те да продължат пътя си към Италия, но в крайна сметка са ги свалили в Белград и не са им позволили да излязат от града.
 
След като окончателно се е разбрало, че няма да пътуват, феновете са поискали от собствениците на автобусите да им върнат поне част от платените за превоза 12 000 евро, но те са отказали. Вследствие на това се е разразил скандал и полицията е арестувала 15 фенове, сред които и лидерът на „Забранени“ Ален Костич.