Фенът на Манчестър Сити, който атакува защитника на Юнайтед Рио Фърдинанд при загубата на любимците му с 2:3, бе наказан да няма достъп до стадионите в следващите три години.

21-годишният Матю Скот нахлу на терена след третия гол на червените дяволи и опита да се саморазправи с Фърдинанд. До по-сериозни последствия обаче не се стигна, тъй като бе спрян от вратаря на Сити Джо Харт.

"Възнамерявам да изпратя писмо до г-н Фърдинанд, в което да изразя огромното си съжаление и да поднеса извиненията си към него, както и към Манчестър Юнайтед и феновете на отбора. Също така, искам да благодаря на Джо Харт за това, което направи, когато нахлух на терена. Аз посрамих себе си, семейството ми и Манчестър Сити”, написа в специално извинително писмо Скот. Това обаче не му помогна да избегне заслужената санкция.

21-годишният градинар е един от общо деветимата привърженици, срещу които са повдигнати обвинения за хулиганско поведение или расистки скандирания. Освен това лумпенът ще полага 56 дни обществено полезен труд, три месеца ще бъде под комендантски час (от 20,00 часа вечерта до 6, 00 сутринта.