Привържениците на Пари Сен Жермен получиха забрана за посещаване на полуфинала за купата на Франция, в която столичният тим трябва да гостува на аматьорския Кювили заради съобръжения за сигурност.

ПСЖ реши да спре продажбата на билети за останалата част от сезона заради смъртта на фен на клуба след побой от други ултраси на парижани. От Френската федерация обявиха, че ще направят всичко възможно, за да попречат на феновете на тима да се сдобият с пропуски мача, който ще се играе в Каен на 14 април.

Кювили, който е във френската четвърта дивизия, вече отстрани от турнира за купата на страната елитните Рен и Булон по пътя си до полуфиналите. До момента клубът играеше в Руан, който е в близост до малкия нормандски град.

От съобръжения за сигурност от Федерацията решиха, че мачът с ПСЖ трябва да се играе на в Каен, който е на 120 км от Кювили. Стадионът в Руан не отговаря на мерките за безопасност на двубой от тази фаза на турнира.

Сигурността на срещата ще бъде от над 800 полицаи, като сред тях ще има части от наскоро създаденото звено за борба з хулиганството. В другия полуфинал на купата на Франция на 13 април в сблъсък на два елитни тима Монако приема Ланс./БЛИЦ