Вътрешният министър на федерална провинция Хесен Борис Рейн призова за генерална забрана на алкохола по стадионите в цяла Германия, както и в близост до тях, съобщава ДПА. Според него това ще помогне много за разрешаването на проблемите с насилието по стадионите и в градския транспорт преди всеки един мач.

Причина за тези изказвания са ужасяващите събития от Франкфурт в 33-ия кръг на Бундеслигата за изминалия сезон, когато близо 200 фена на домакините от Айнтрахт нахлуха на терена по време на мача с Кьолн. В следващия последен 34-и кръг, когато Айнтрахт загуби при гостуването си от шампиона Борусия (Дортмунд) и изпадна във Втора Бундеслига, по трибуните на “Сигнал Идуна Парк” феновете на тима от Франкфурт издигнаха плакат “Германския вандалски шампион 2011”. След мача извън стадиона отново имаше нови безредици.

Подобни ексцесии по трибуните и извън стадионите в Германия не е имало години наред. Ето че гневът на феновете отново се излива чрез насилие и според Борис Рейн това се дължи на прекомерната употреба на алкохолни напитки преди и по време на самите мачове. Както е известно, в Германия на всички стадиони по време на футболни срещи се продава бира и феновете изпиват огромни количества, което носи съответно и големи печалби на домакинстващите тимове, които винаги имат за спонсор някоя пивоварна. /БЛИЦ