На футболистите повече няма да бъде позволено на вдигат екипите си и да показват надписи върху облечени отдолу фланелки. Това стана ясно след заседанието на Международния борд на футболните асоциации (IFAB). Явните посвещения от доста време не се радват на одобрение от ФИФА, но играчите продължават да ги демонстрират, след като вкарат гол.
 
“Играчите вече няма да имат правото да показват никакви надписи, снимки или други подобни неща върху фланелките под екипите си. Дори да става дума за благородни каузи. Това решение влиза в сила от 1 юни и ще важи от Мондиал 2014”, заяви генералният секретар на ФИФА Жером Валке.
 
IFAB отхвърли и предложението на УЕФА да бъде преразгледано правилото за тройна санкция, според което при спиране на голово положение футболистът получава червен картон, срещу отбора му се отсъжда нарушение, а самият играч получава и допълнително наказание.
 
Бордът отхвърли използването на забрадки и други приспособления за покриване на главата от някои религиозни общности, след като са били прегледани резултатите от проведен експеримент. Беше решено да продължат тестовете за временно отстраняване на футболист от терена по време на мач, каквото наказание има в други отборни спортове. IFAB е приел решение, че въведената технология за голлинията ще продължи да бъде използвана като такава и няма да бъде разширено ползването й за други части на терена.
 
Във IFABучастват представители на четирите британски футболни асоциации и четирима представители на ФИФА. Бордът се занимава само с обсъждане на предложения и въвеждане на промени в правилата на футбола.