Българският защитник Николай Бодуров ще пристигне днес по обяд в Кипър, за да започне преговори за договор с шампиона АПОЕЛ Никозия.

Бодуров е без отбор от лятото, когато прекрати договора си с английския Фулъм. След това на два пъти имаше варианти да заиграе зад граница, но различни причини го спираха. Най-напред той не успя да постигне споразумение по финансовите параметри с италианския Пескара, а след това отказа офертата на турския Генчлербирлиги заради съображения за сигурност, припомня БТА.

Роденият в Благоевград бранител игра за последно под наем в датския Мидтиланд, където беше титуляр във всички мачове през пролетта, но не получи нов договор.

Очаква се роденият на 30 май 1986 година защитник да направи няколко тренировки с АПОЕЛ, а след това да подпише и договор. В последния момент ще се прецени дали да бъде за една година и половина или за две години и половина. Бодуров има още две оферти, които ще разгледа съобразно развоя на ситуацията в Кипър.

"Жълто-сините" от Кипър прескочиха груповата фаза на турнира Лига Европа и на 1/16-финалите имат тежък тест с Атлетик Билбао. В АПОЕЛ играе още един българин - Живко Миланов. В последните години кипърският гранд не пропуска евротурнирите – участва три пъти в групите на Шампионската лига и три пъти в групите на Лига Европа.