Перуанският нападател Ернан Ренгифо критикува местната футболна федерация, след като бе забравен в хотела на тима след световната квалификация в Колумбия в сряда.

“Какво се случи с тима и пътуването ще тежи на съзнанието на шефовете, заяви играещия в полския Лех (Познан) футболист пред спортният ежедневник “Ел Бокон”. – Те много добре знаят какви са техните отговорности.”
 
Според местните медии националния отбор на Перу е напуснал хотела си в Меделин по-рано от планираното, но никой не е предупредил Ренгифо за промяната. Неговата липса била забелязана след завръщането на самолета в Лима.
 
“Шефовете знаят какво направиха, те носят отговорност за всеки един от отбора, заяви нападателят. – Много неща се случват в перуанския футбол, не съм изненадан, че подобно се случи.”
 
Според медиите в страната, инцидентът е последният пример за хаотичното управление на футбола в Перу. Тимът не е играл на световно първенство от 1982 г. и е на последното 10-о място в квалификациите за Мондиал 2010 със седем точки от 14 мача. Отборът загуби последните си 7 срещи.
 
Профсъюзът на перуанските футболисти заплаши, че ще бойкотира националния отбор, ако не бъдат направени значителни промени в следващите няколко седмици./БЛИЦ