Шотландският футболист Шей Логън, който през 2014 г. обвини в расизъм бившия български национал Александър Тонев, участва в уличен бой. 34-годишният играч на Коув Рейнджърс твърди, че е бил обиден вербално и заради това е отговорил на провокацията. Както и преди осем години, сега той отново се изкарва жертва.

Инцидентът се е случил в петък вечерта пред павилион за пържени картофи в Абърдийн. Логън е бил в града, за да се срещне с бивши съотборници от престоя му в местния тим.

Кадрите от уличните камери, заснели боя, показват Логън паднал на коляно, но след това взима предимство в схватката. Той сваля съперника си на земята и продължава да го налага. Двамата са разтървани от свидетел на мелето.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„В коментар на видеото, което циркулира в социалните мрежи, съм длъжен да изложа своята гледна точка. Всички, които ме познават, знаят, че не съм конфликтен човек, не обичам насилието и не прибягвам до него. Когато съм провокиран, трябва да се защитя. Човекът, с който се сбих, не доста дълго ме обиждаше вербално, а след това ми налетя и физически. Само заради факта, че съм футболист, не означава, че трябва да търпя атаките срещу себе си“, обяви Логън.

Футболистът обяснил пред шефовете на настоящия си клуб, че боят е започнал, след като е получил удар с глава от опонента си. Шей Логън игра за Абърдийн в периода 2014-21 г. През есента на 2014 г. той заяви, че по време на мач срещу Селтик е бил обиден на расова основа от Александър Тонев, който по това време играеше за „детелините“ под наем от Астън Вила. В резултат на това българинът беше наказан за седем мача.