Невиждан скандал е на път да разтърси Висшата лига, след като Националната агенция по борба с престъпността на Великобритания е започнала разследване заради съмнение за черно тото по време мач от шампионата. Въпросната среща е победата на Арсенал с 4:1 като гост на Лийдс на 18 декември.

Футболната асоциация на Англия е предала случая на властите, след като е получен сигнал за голям залог и последвала голяма печалба за жълт картон на Гранит Джака в края на срещата.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Според информацията на „Дейли Мейл“, има направен залог от 52 000 паунда, че Джака ще получи картон в последните 10 минути на мача. Именно това се случва в 86-ата минута, когато Джака е официално предупреден за бавене на играта при изпълнение на фаул в собствената половина, въпреки че Арсенал води убедително.

При въпросната ситуация швейцарският национал около 20 секунди се мотае около топката без да я подаде. След това му е показан жълт картон. Отчетено е, че залогът е донесъл печалба от 250 000 паунда.

Заради това водещи букмейкъри са подали сигнал до Футболната асоциация. Причината е, че такъв огромен залог за жълт картон на даден играч в определен период от време е изключителен прецедент и това поражда съмнения.

Гранит Джака е сред играчите на Арсенал, които най-често получават официални предупреждения. През изминалия сезон 29-годишният халф има 10 жълти и два червени картона.