Франция призова за слагане на край на всички футболни първенства в Западна Европа и въобще на Стария континент. Страната вече го направи, обявявайки за преждевременен финал на сезона в Лига 1, Лига 2 и шампионата на жените.

Това се случи, след като местното правителство удължи забраната за масови спортни прояви чак до края на септември.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Льо Паризиен" пише, че президентът Еманюел Макрон настоява за хармонизация на действията във футбола и ще иска същите действия да бъдат предприети и в останалите четири от топ 5 първенствата в Европа - Испания, Италия, Германия и Англия. Пример могат да вземат и останалите страни на Стария континент. 

Както е известно, навсякъде футболът е замръзнал в очакване края на пандемията, а единственото изключение е Беларус.

Спортният министър на Франция Роксана Марачиняну е била упълномощена да проведе разговори с колегите си в тези страни, а самият Макрон ще се включи в лобирането с обаждания до правителствените ръководители.

Първенствата в изброените държави са в различна степен на готовност за подновяване. В Германия изглеждат най-близо, но всичко ще стане ясно днес, когато канцлерът Ангела Меркел ще говори по темата.

В Италия изглежда са на крачка да послушат Макрон и да не подновят сезона. Затова намекна спортният министър Виченцо Спадафора в тв интервю.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!