Ръководството на Амкар се надява да продаде Благой Георгиев. Медиите в Русия съобщиха, че бившият ни национал, който задява плеймейтки из столичните дискотеки, най-вероятно ще напусне клуба от Перм.

Силното представяне през миналия сезон не е мотивирало шефовете на Амкар да се опитат да задържат гръбнака на тима. Според медиите в Русия "червено-черните" ще разпродадат звездите си, а причината се крие във финансовите проблеми на клуба. Амкар вече се раздели с нападателя Максим Канунников, който премина в Рубин за сумата от 1,5 милиона евро. Очаква се руският национал да бъде последван от Константин Василиев, Александър Коломейцев и Благой Георгиев. Възможно е българският халф да продължи кариерата си в някой от московските грандове. През последния сезон бюджетът на тима от Перм беше около 16 млн. евро - най-малко в сравнение с всички клубове от Премиер лигата.

Що се касае до другите българи в Перм - Георги Пеев и Захари Сираков, то те ще останат в отбора, тъй като са вече на възраст и няма как в клубната каса да постъпят пари от тяхна продажба.