Арсен Венгер трябва да напусне мениджърския пост в Арсенал след края на сезона, ако не донесе титлата на "Емирейтс". До този извод стигна легендата на клуба Пол Мърсън, след като "артилеристите" направиха нова грешна стъпка в първенството, губейки с 3:2 като гост от Манчестър Юнайтед. В момента те са на трета позиция, като изостават на 5 точки от лидера Лестър и на 3 от втория Тотнъм.

"Ако Манчестър Сити не спечели титлата във Висшата лига, а това сторят Лестър или Тотнъм, Арсен Венгер трябва да напусне", заяви изигралият 453 мача с червената фланелка Мърсън.

"Щом мислиш, че можеш да обясняваш на верните фенове на отбора, че няма нужда от нови играчи в началото на сезона и не завършиш първенството пред "лисиците" и "шпорите", нямаш място за оправдание", добави той пред "Скай спортс".

"Ако Манчестър Сити триумфира в края на сезона, Венгер може да се обърне и да каже, че те разполагат с всички пари на света, което им позволява да купят всеки играч. Но ако Лестър или Тотнъм вземат титлата, след като французинът заяви, че не се нуждае от нови играчи, не виждам как може да запази работата си", добави Мърсън.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!