Кубан загуби с 1:2 гостуването си на Урал в мач от 29 кръг на руската Премиер лига. Българските национали Ивелин Попов и Станислав Манолев играха цял мач за гостите от Краснодар.
 
Чилийският халф Жерсон Асеведо даде аванс на домакините от Екатеринбург в 27-ата минута, когато се разписа от дузпа, отсъдена за фаул срещу Манучарян.
 
Девет минути по-късно Кубан изравни. След центриране от центъра Мелгарехо с глава подаде на Владислав Игнатиев, който от границата на наказателното поле прати топката във вратата на Николай Заболотний.
 
В 55-ата минута Ерохин прати топката в гредата на вратата на гостите. Седем минути преди края домакините стигнаха до победен гол. Асеведо центрира от фаул, Отесен засече с глава, а пред голлинията топката попадна в Денис Дорожкин, който вкара гол само четири минути след появата си на терена на мястото на Лунгу.
 
Успехът е важен за Урал в борбата за запазване на мястото в елита. Тимът от Екатеринбург има аванс от три точки пред Том (Томск), който заема позиция сред отборите, които ще играят плейофи за оцеляване. Кубан, който няма шанс в борбата за участие в евротурнирите, е седми с 38 точки, седем повече от Урал.

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 28 КРЪГ
От 10 май (събота)
Урал – Кубан 2:1
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 10 май (събота): Криля советов – Рубин, Спартак (Москва) – Амкар, Терек – Волга
На 11 май (неделя): Зенит – Динамо (Москва), ЦСКА (Москва) – Том, Краснодар – Анжи, Ростов – Локомотив (Москва)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.Зенит 60, 2.Локомотив (Москва) 59, 3.ЦСКА (Москва) 58, 4.Динамо (Москва) 49, 5.Краснодар 46 и др.