Амкар (Перм) загуби с 0:1 при гостуването си на Кубан (Краснодар) в мач от 19-ия кръг на руската Премиер лига и по този начин отборът воден от Димитър Димитров – Херо остана в опасна близост до зоната на изпадащите. Захари Сираков, Георги Пеев и Мартин Кушев започнаха като титуляри и играха 90 минути за своя отбор, докато Димитър Телкийски бе сменен от Жеан Карлос в 82-та минута.

В 76-ата минута съдията на мача Максим Лаюшкин свири дузпа в полза на Кубан за нарушение на Димитър Телкийски срещу Анри Хагуш. Старши треньорът на Амкар Димитър Димитров – Херо бурно протестира срещу решението на Лаюшкин. Само минута по-късно в 77-ата Драман Траоре стреля от бялата точка и вратарят Сергей Набурин спаси, но при добавката нападателят на Кубан вкара за 1:0.

Терек също загуби, но още по-тежко – с 0:3 от Спартак (Москва). Бившият защитник на ЦСКА Валентин Илиев започна като резерва, но влезе в игра още в 37-ата минута на мястото на Флорентин Петре. Благой Георгиев се появи в игра едва в 70-ата минута, когато смени Даниел Панку. Футболистите на Валери Карпин решиха мача още в първия половин час. Първо в 25-ата минута Алекс намери с чудесен пас Яковлев, който бе точен за 1:0. Бразилският голаджия на Спартак Велитон също се разигра и наниза два гола в 29-ата и 33-ата минути.

Все пак домакините от Терек стигна върна едно попадение в 62-ата минута, когато се разписа Кутарба. Крайното 2:3 оформи Шамил Лахиялов, който бе точен във втората минута на даденото от съдията продължение на мача./БЛИЦ