Българските нападатели Валери Божинов и Андрей Гълъбинов записаха загуби в Серия „В“. Божинов започна като титуляр за Тернана при домакинското поражение с 0:2 от Виченца в мач от 24 кръг. Гълъбинов игра за Ливорно, който отстъпи с 2:3 като гост на опашкаря Латина.
 
Божинов игра до 56-ата минута за Тернана, когато отстъпи мястото си на Марко Дуганджич. И двата гола за Виченца бяха реализирани от Андреа Коко. Той откри резултата в 19-ата минута, а в след това се разписа и в 76-ата.
 
Гълъбинов беше титуляр за Ливорно и остана на терена до 62-ата минута, когато беше заменен от Даниеле Вантаджато. Ливорно завърши мача с двама души по-малко заради червените картони на Емерсон и Гонели. Домакините също приключиха в намален състав. Бидауи беше отстранен от игра в добавеното време.
 
Аниело Кутоло даде аванс на Ливорно в 14-ата минута, но десет по-късно Емерсон си вкара автогол. Франческо Валиани даде преднина на Латина в 56-ата. Вантаджато изравни от дузпа в 78-ата. Рубен Оливера донесе победата на домакините с попадението си от дузпа девет минути преди края.
 
Тернана е на 11-о място в класирането с 31 точки, докато Виченца вече е седми с 34 точки. Въпреки поражението Ливорно отава на трета позиция в подреждането на Серия „Б“ с 37 точки. Успехът позволи на Латина да напусне последното място и вече е на предпоследното 21-о с 24 точки.