Димитър Рангелов и съотборниците му от Енерги претърпяха загуба с 0:1 при гостуването на Инголщат и продължиха трагичното си представяне напоследък във Втора Бундеслига. За тима от Котбус това беше десети пореден мач без победа.

Българският нападател Димитър Рангелов игра пълни 90 минути, а след това поражение отборът му е само на 2 точки от опасната зона. Сега отборът има 32, с 2 повече от намиращия се в зоната на плейофите Карлсруе. Все пак добрата новина за клуба от Източна Германия е, че избегна директното изпадане. Парадоксалното е, че Енерги контролираше събитията на терена през по-голямата част от мача с Инголщат и в няколко ситуации попадението изглеждаше въпрос на време. През второто полувреме чудесна възможност се откри пред Димитър Рангелов, който стреля от 7 метра, но вратарят Йозджан спаси с крак. И 6 минути преди края на редовното време Колин Куанер донесе успеха на домакините от Бавария.

В друга среща от 33-ия кръг Дуисбург спечели с 2:1 срещу Ерцгебирге (Ауе) и събра 38 точки, които изкачиха отбора на 10-ото място. Българският нападател Валери Домовчийски се появи на терена като смяна в 78-ата минута на мястото на Павел Брозински, когато крайният резултат вече беше оформен.

Така Домовчийски стана единственият българин, който се поздрави с победа днес, тъй като ФСВ Франкфурт с Илиян Мицански отстъпи с 0:1 при визитата си на Падерборн, а Гройтер Фюрт, където играе Асен Караславов, направи 1:1 у дома срещу Фортуна (Дюселдорф). Бившият бранител на Славия беше сред резервите на "детелините", но не се появи в игра. Както е известно, Гройтер Фюрт предсрочно си осигури класирането в елита на Германия.

Мицански игра пълни 90 минути за ФСФ Франкфурт при поражението от борещия се за промоция Падерборн и пропусна две възможности за гол. В 17-ата минута българският нападател стреля с глава, но топката излезе отдясно край гредата на вратата на домакините. Три минути преди края той получи топката на 10 метра от вратата, стреля, но на сантиметри от гредата. Единственото попадение в мача беше дело на Мехмет Кара три минути след началото на второто полувреме.

В класирането тимът от Франкфурт е 13-и с 34 точки, на 4 пред зоната на изпадащите.