Защитникът на Амкар Захари Сираков отбеляза красив гол при загубата на Амкар (Перм) с 1:2 от Спартак (Налчик) в среща от 15-ия кръг на руската Премиер лига. Той бе точен в 74-ата минута с удар от аутлинията, а коментаторите на руската телевизия, която излъчваше мача, дълго не можеха да повярват как топката се озова в мрежата на Ото Фредериксон. Сираков получи дълъг пас по десния фланг, опита се да центрира с едно докосване, но не успя да уцели добре топката. Българинът обаче не се отказа, застигна кълбото миг преди то да излезе в аут и с невероятна парабола го заби във вратата на домакините.

Блестящото изпълнение на бившия бранител на Левски не помогна на Амкар да избегне загубата. Тимът от Перм загуби с 1:2 и остана на 14-о място с актив от 12 точки. След Амкар са само новакът Сибир и Криля Советов, които обаче са с мач по-малко. Спартак (Налчик) е на трета позиция с 28 точки.
Срещу Спартак (Налчик) 90 минути записа и Мартин Кушев, който изведе Амкар с капитанската лента.

Третият българин в Амкар - Георги Пеев, пропусна срещата заради контузия. В последните минути на терена се появи и бившият нападател на Левски Жеан Карлос, който доскоро бе преотстъпен на Шинник.

Домакините поведоха с 2:0 само в разстояние на две минути, като головете бяха дело на Роман Концедалов и Леандро Да Силва./БЛИЦ