Българският защитник Захари Сираков игра цял мач и си вкара автогол при загубата на Амкар с 1:2 като гост на Спартак (Налчик) в среща от 30 кръг на руската Премиер лига.
 
Домакините от Налчик откриха резултата в 45-ата минута, когато Роман Концедалов от центъра на наказателното поле простреля Сергей Нарубин след асистенция на Магомед Митришев.
 
Две минути след почивката Захари Сираков се разписа във вратата на тима си. Българинът скочи за висока топка при изпълнение на корнер и в борбата си с Митришев прониза мрежата безпомощния Нарубин.
 
Минута преди края на мача Амкар върна едно попадение. Евгени Тюкалов получи топката от Джалович при разбъркване в наказателното поле и със силен удар я прати в мрежата на Ото Фредриксон.
 
С тази победа Спартак (Налчик) събра актив от 24 точки и запази до голяма степен шансовете си за оцеляване в предстоящата трета част от сезона в Русия.
 
Шампионатът в Премиер лигата се провежда в три части, за да може от следващата есен да се премине в стандартния за голяма част от Европа календар на първенствата есен-пролет. В последната третина отборите се разделят на първа и втора осмица.
 
Амкар е 12-и с 27 точки и отдавна бе загубил шансове за място в горната половина на таблицата. Лидер е Зенит с 60 точки, две повече от ЦСКА (Москва). Днес “армейците” гостуват на Локомотив (Москва), а тимът от Санкт Петербург има визита на Кубан в Краснодар./БЛИЦ