След серия от смъртни заплахи президентът на италианския женски клуб по минифутбол Спортинг Локри Фердинандо Армени взе решение да закрие отбора. Тежките заплахи били отправени от калабрийската мафия „Ндрангета” още преди Коледа, а полицията продължава да разследва случая.

Фердинандо Армени получил писмен ултиматум да закрие отбора, който е лидер във временното класиране на националната Серия „А”. След като уведомил органите на реда, президентът на женския тим получил още една бележка в колата си със следния текст: „Може би не бяхме ясни – Спортинг Локри веднага да бъде закрит! Иначе ще целувате калта като гумите на тази кола!”

„Боли ни, че след шест години ангажименти трябва да спрем. Отборът се завърна на върха в Серия „А”. Не знаем кой иска да пречи на нашата спортна активност в Калабрия. Футболът за нас е хоби и страст. Не мога да залагам живота си”, обоснова решението си Армени.

Случаят предизвика остри реакции сред спортната общественост в Италия. Местната футболна централа и Националният олимпийски комитет показаха своята солидарност. Това обаче не трогва Армени, който допълва: „Ако някой иска да поеме клуба, може да го има гратис”. В последните дни той е охраняван от полицейски служители.