Изключително любопитна ситуация, достойна за сценарий на филм, се разигра в Мексико. В основата е Даниел Гомес, 21-годишен футболист на втородивизионния Тихуана. Младокът се превърна в антигерой, след като се озова зад решетките заради нещо, което малцина са очаквали.

Гомес от години отказвал да пътува за гостувания с клубния автобус заедно със съотборниците си. Той се оправдавал с това, че като малък претърпял катастрофа и поради тази причина изпитвал психически дискомфорт от големи возила. Именно поради тази причина от отбора му позволили да пътува за мачове с личния си автомобил. Така в продължение на няколко сезона играчът обиколил страната, докато един ден просто не се появил на тренировка.

Роднините му отишли в полицията, откъдето ги сюрпризирали с новината, че Гомес е задържан заради... наркотрафик. Оказало се, че играчът си е измислил сърцераздирателната история за катастрофата, като само си е търсел повод да пътува из страната с личния си автомобил. Причината е, че във возилото имало специален тайник, в който той пренасял амфетамини. Или за да бъдем по точни – 21 килограма. Количеството се оказало предостатъчно, за да бъде арестуван, като го грозят до 10 години затвор.