Австрийският гранд Залцбург изненадващо сломи на свой терен звездната селекция на ПСЖ с 2:0 в среща от петия кръг на Група “F” в Лига Европа. С успеха си „биковете” изместиха френския гранд от второто място в групата и могат да го елиминират от турнира при победа в последния кръг над аутсайдера Слован (Братислава). ПСЖ пък ще трябва да гони победа у дома срещу класиралия се вече Атлетик (Билбао).

Австрийците започнаха по-добре двубоя и натиснаха съперника си. В 20-а минута силната игра на домакините даде резултат, след като Янчер от движение засече центриране отдясно за 1:0. ПСЖ се представи изключително слабо и под нивото си. На два пъти единствено късмета спаси французите след удари на Сарате. Едва в 42-а минута Нене с далечен шут застраши стража на Залцбург, който обаче майсторски изби. След почивката гостите започнаха по-активно, но „биковете” бързо успяха да изнесат играта в предни позиции. В добавеното време на мача Душан Швенто се разписа с воле за крайното 2:0 след центриране от корнер.

В другия мач от групата класиралия се за 1/16-финалите още миналия кръг Атлетик (Билбао) победи на свой терен аутсайдера Слован (Братислава) с 2:1.Още в 15-ата минута Оскар Де Маркос се разписа за 1:0, но гостите изравниха чрез Филип Шебо в 39-ата минута. Четвърт час преди края с втория си гол в мача Де Маркос донесе победата на баските с 2:1. След този успех те събраха актив от 13 точки на върха, докато Слован остана на дъното само с една точка. В последния кръг Атлетик (Билбао) гостува на третия ПСЖ, докато Слован приема другия борещ се за излизане отгрупата Залцбург.

ГРУПА “F”
bilbao.jpg Атлетик (Билбао) – Слован (Братислава) 2:11_11.jpg
1:0 Оскар Де Маркос (15), 1:1 Филип Шебо (39), 2:1 Оскар Де Маркос (75)

  Билбао, “Сан Мамес”
Съдия: Ханес Каасик (Естония).


salzburg.jpgЗалцбург – ПСЖ 2:0psg.jpg
1:0 Якоб Янчер (20), 2:0 Душан Швенто (90+4)

  Залцбург, “Ред Бул Арена”
Съдия: Лиран Лиани (Израел)