По този начин “биковете” отново увеличиха преднината си пред преследвача си Рапид Виена на 7 точки 4 кръга преди края на шампионата. Срещата в града на Моцарт започна със светкавичен домакински натиск, като още във 2-ата минута феновете на “биковете” ликуваха. Сомен Чой подаде към Анис Бусайди, който пък продължи към оставения непокрит Владимир Яночко и последният с пета прати коженото кълбо в мрежата на Аустрия Кернтен за 1:0. Това бе трети гол за сезона на словака и общо номер 500 в Бундеслигата. Очаква се още в следващия кръг рекорда от 509 гола за един сезон в австрийската Бундеслига да бъде счупен. И след този гол гостите от Кернтен продължиха да играят плахо и да разчитат предимно на дефанзивни действия. До края на полувремето възпитаниците на Ко Адриаансе успяха да удвоят преднината чрез гол на Сомен Чой в последната 45-а минута.

След подновяването на играта отново Чой бе в основата на поредната атака за “биковете”, след като проби по крилото и центрира към голмайстора Марк Янко, който в 49-ата минута направи резултата класически – 3:0. Това обаче не задоволи максимално домакините и те продължиха да натискат съперник. В 57-ата минута Рене Ауфхаузер асистира за втория гол в мача на Яночко, който прати топката покрай стража на гостите Шранц за 4:0. В 70-ата минута Марк Янко вкара 37-ия си гол за сезона и покачи на 5:0, а тоталният разгром 6:0 бе оформен от Ауфхаузер в последната 90-а минута. Този път в асистент бе Янко, на който му остават само още 4 гола, за да подобри рекорда на Ханс Кранкъл за най-резултатен голмайстор в Бундеслигата.

Така Залцбург постигна шеста поредна победа и четири кръга преди края на шампионата започва да усеща как ще спечели титлата. Аустрия Кернтен пък с приключването на сезона започва да се представя все по-колебливо, след като в последните си 4 мача не е вкарал нито един гол, а акумулира само 2 точки от последните 6 кръга. /БЛИЦ