Легендата на Борусия (Дортмунд) Матиас Замер бе официално представен като новия спортен директор на Байерн, за който не е играл през активната си футболна кариера. Той замени на този пост освободения вчера Кристиан Нерлингер.

44-годишният Замер сподели на първата си пресконференция, че още с първото обаждане от страна на Байерн е решил да напусне поста си на спортен директор в Германския футболен съюз (ГФС) и да се присъедини към управата на баварците.

“Байерн е топклуб в Германия, Европа и света. Когато човек има възможност да работи в този клуб, би трябвало да премисли нещата. Тази работа е много примамлива и се чувствам много уважаван. Ще подходя към задачите ми с необходимата решителност и спокойствие. Трябва да запазим добрите си взаимоотношения с Кристиан Нерлингер”, сподели Замер при представянето си.

“Нуждаем се от повдигане на настроението в отбора. За играчите няма да е никак лесно след това, което им се случи през последната година. Не беше толкова зле, но все пак нещо липсваше. Изискванията на Байерн са най-високите и съответно ние и играчите, които вече са в отбора, трябва веднага да дадем газ веднага. Не е изключено да привлечем още нови играчи”, допълни новият спортен директор на баварците.