Спортният директор на Байерн Матиас Замер отговори на въпрос дали би се заел отново с треньорската професия, за да смени евентуално Хосеп Гуардиола, чийто договор с клуба изтича в края на сезона.

„Не искам да казвам, че нямам желание за това, защото при футбола човек винаги има желание, но в момента това въобще не е тема. Доволен съм от моята позиция, имам дългосрочен договор и голяма отговорност. За всичко останало ще видим, но аз нямам никакви амбиции”, сподели Замер след равенството 0:0 при визитата на Байерн срещу Айнтрахт (Франкфурт).

Замер бе начело на Борусия (Дортмунд) в периода 2000 - 2004 година и изведе вестфалци до шампионската титла през 2002 година. След това 48-годишният специалист води и Щутгарт през сезон 2004/05.

Байерн загуби първи точки от началото на сезона и не успя да изравни европейския рекорд на Тотнъм от 11 поредни победи на старта на сезон 1960/61. Въпреки това баварцие държат убедително първото място във временното класиране на Бундеслигата с 31 точки. Айнтрахт се намира на 11-о място с 13 точки.