Спортният директор на Байерн Матиас Замер разкри кои са трите най-важни неща за постигането на требъл от баварците този сезон. 48-годишният бивш немски национал смята, че отборът не само трябва да радва феновете с красив футбол, но и да печели трофеи. Това донякъде противоречи на философията на треньора Хосеп Гуардиола, който ще напусне тима след края на сезона, след като изтече договорът му.

„Направихме фантастичен тренировъчен лагер, началото е направено. Намираме се в много добър тренировъчен модел, но не и в такъв за битки. Трябва да работим върху това всеки ден. За постигането на требъл мечтата всички играчи трябва да са на линия, да са в топформа и да имат правилния дух. Тогава бихме могли да постигнем нещо голямо. Аз обаче не съм пророк…”, коментира Замер пред „Билд”.

„Титлите са само номера, а номерата са скучни. Естество, че искам винаги да печелим. Но футболът е емоция. Ако печелим с 4:0, 5:0 и хората са доволни, това е най-красивият подарък. Ако аз накрая съм успял да помогна малко на играчите да бъдат по-добри, това ще е най-важното за мен”, сподели пък треньорът Хосеп Гуардиола.

„Ако печеливсеки мач с 4:0, останалото ще си дойде автоматично. На треньора също не му е безразлично дали ще се спечелят титли, можете да ми вярвате”, каза още Замер и за философията на Гуардиола.