Истинска война по високите етажи на футбола може да предизвика пандемията от коронавирус, след като европейската и световната футболни централи - УЕФА и ФИФА са на различни мнения по въпроса за рестарта на сезона.

Шефът на лекарския департамент във ФИФА Михел Дууг обяви по-рано днес, че играта не може да се осъществява без физически единоборства и социални контакти между хората, заради което просто трябва да бъде взето решения да няма мачове и подчерта, че към момента това е единственото правилно решение.

Winbet - победата е емоция! (18+)

От УЕФА обаче правят всичко възможно сезонът навсякъде в Европа да бъде рестартиран и умуват как да заобиколят ограниченията.

„Всичко е свързано. Елитен футбол, здравето на играчите, мачовете и публичните прояви. Всички футболни федерации, които планират завръщане, ще трябва да направят важни протоколи за всички санитарни мерки. Най-важно е здравето на играчите и трябва да следваме препоръките. Ако всичко се спази с пълния ми респект към локалните организации, определено вече мислим за рестарта на футбола за сезон 2019/20”,  обяви отговорникът по медицинските въпроси в Европейската футболна асоциация Тим Майер.