Българският национал Петър Занев игра цял мач за Енисей при домакинското равенство 1:1 с Ахмат (Грозни) в 16 кръг на Премиер лигата. Срещата от се игра при зверски студ. Преди началото на срещата беше измерена температура -13,9 градуса по Целзий. Според правилата в Русия двубоят може да бъде отложен при температури под -15 градуса.

На футболистите и съдиите беше разрешено да бъдат на терена с шапки. Преди началото на второто полувреме термометърът показа -14,99 градуса.

Милад Мохамади даде аванс на гостите от Грозни в 69-ата минута, а девет минути преди края Валерий Кичин изравни от дузпа. Ахмат обяви, че може да поиска преиграване на мача, тъй като при изпълнението на наказателния удар топката е била в движение. Това е формално нарушение на правилата, довело до промяна в резултата.

Заради ниски температури беше отложен друг мач от кръга, този между Оренбург и Криля Советов. Времето и мястото за провеждането на срещата ще бъдат обявени допълнително.

Въпреки равенството Енисей и Петър Занев са на последното място в класирането на руската Премиер лига с 10 точки. Ахмат (Грозни) е 10-и с 20 точки.