В Бразилия започна делото срещу бившия вратар на Фламенго Бруно Фернандес де Соуса. Футболистът е обвинен в убийство на бившата си приятелка Елиза Самудио. 25-годишната красавица изчезна през 2010 г. Полицията арестува Бруно, който по-късно беше осъден на 4,5 години затвор за отвличане и побой на Елиза, тялото на която така и не беше открито.

Случаят "Самудио" шокира цяла Бразилия. Сега, 2 години по-късно, прокуратурата повдигна обвинение, че Бруно е убил Елиза, разчленил е тялото й и е нахранил кучетата с части него. Прокурорът твърди, че вратарят е планирал и осъществил отвличането, а след това и убийството на Елиза с помощта на осем души, в това число бившата жена на Бруно - Даяна, братовчед му и офицера от полицията Луис Енрике Ферера Ромао, известен като "Спагети".

През 2010 г. арестът му стана, след като 17-годишният братовчед на вратаря свидетелства, че той и Ромао са отвлекли Самудио и са я откарали в къщата на Бруно в Бело Оризонте, на около 440 км от Рио. После откриха и кръв в колата на вратаря. Според обвинителите, Ромао е убил жертвата и е помогнал за разчленяването на трупа. Предполага се, че престъпниците са хранели кучета с една част от тялото, а каквото е останало от трупа на младата жена, е било полято с бетон. По този начин убийците са искали да заличат следите си.

Следствието ще се постарае да докаже, че ексфутболистът на Фламенго е участвал в убийството на Самудио, след като жената е обещала да се обърне към съда, за да даде показания по дело за бащинство. Целта на младата майка е получаване на издръжка от Бруно.

Самудио подава оплакване в полицията срещу Бруно през октомври 2009-а, като твърди, че е била отвлечена, бита и накарана насила да вземе лекарство, което предизвиква аборт. По-късно тя ражда бебе и настоява за ДНК тестове, за да докаже, че е жененият футболист е баща на нейното четиримесечно бебе. Според Ане Фарако, адвокатката на Елиза, Бруно е предложил на нейната клиентка месечна издръжка в размер на 3500 реала, но тя е поискала по-висока сума и така е ядосала футболиста.

Сега адвокатите на убиеца излизат с версията, че жената е жива и е избягала в страна от Източна Европа. Към бившия капитан на Фламенго са повдигнати и обвинения в малтретиране на запалянко, употреба на наркотици и участие в сексуални оргии с други футболисти. Бруно игра няколко сезона за Фламенго, а през 2009 г. спечели шампионската титла на Бразилия.