Звездите на Леверкузен Хакан Чакханоглу и Йомер Топрак изненадващо отказаха да играят за националния отбор на Турция. Бащата на първия - Хюсеин, обаче обясни точно и ясно каква е причината за това.

Той потвърди информацията, че синът му е бил заплашен с пистолет от футболиста на Бешикташ Гьокхан Тьоре.

"Попитах Фатих Терим какво би направил, ако някой заплаши с оръжие сина му. Аз съм баща и продължавам да чакам отговор от него. В този случай става въпрос за огнестрелно оръжие. Не искам да излагам Гьокхан, но действията му бяха грешни. Хакан и Йомер никога няма да играят в един отбор с него", коментира Чакханоглу-старши.

Чакханоглу и Топрак не се явиха вчера на лагерсбора на Турция. От Леверкузен са информирали местната федерация, че "здравословното им състояние не позволява да играят срещу Чехия и Литва".

Случаят е от октомври 2013 година, когато комшиите играят с Холандия в световна квалификация. Твърди се, че Тьоре, в компанията на приятели, е нахлул в стаята на двата, принудил ги е да коленичат, а Топрак е трябвало да усети в устата си и вкуса на желязото.

След този случай бившият играч на Хамбургер не е бил викан. Но само след два мача "пауза", той отново е получил повиквателна. "Очакваме позицията на Фатих Терим. Треньорът знае в детайли какво се е случило", допълни Хюсеин Чакханоглу. В четвъртък легендарният спец ще говори пред медиите и тогава трябва да има повече яснота около случая.

Интересен факт около Тьоре е, че през април т.г. юношата на Челси беше прострелян в рамото в нощен клуб в Истанбул.