Феновете на футбола получиха успокоителни новини за състоянието на Пеле, след като в последните дни се появиха информации, че положението му е влошено. Както е известно, Краля на футбола лекува рак на дебелото черво. Лошите вести обаче бяха опровергани от неговата дъщеря Кели Насименто.

„Вчера бях бомбардирана в социалните мрежи. Дори бях изненадана от случващото се. Пиша, за да ви кажа, че баща ми е добре и че диагнозата му не се е променила. Той ходи в болницата всеки месец, за да получи обща оценка, така че можете да очаквате подобни неща (хоспитализации) да се случват от време на време. Благодаря на всички за загрижеността“, написа дъщерята на Пеле в Инстаграм.

Версиите в пресата за предполагаемото влошаване на здравето на смятания за най-велик футболист на 20-ти век се появиха в четвъртък, след като 81-годишният Пеле беше изписан от болницата, където отиде ден по-рано за нов преглед.

Въпреки факта, че лекарите му пуснаха бюлетин, в който се посочва, че е изписан след нова рутинна оценка и че здравето му е наред, „ESPN Brasil“излезе с информация, според която Краля на футбол има открити два тумора - в черния дроб и в червата, а трети се появява в белия дроб.