Легендарният испански вратар Икер Касияс официално обяви, че няма да се кандидатира за президент на Футболната федерация на Испания, а причината е извънредната социална, икономическа и здравна обстановка заради коронавируса.

"Исках честни и изцяло прозрачни избори. Искам най-доброто за футбола в Испания. Надявам се, че това може да се случи в следващия изборен процес с мен или с други кандидати", казва Касияс в своето обръщение.

“Искам да ви информирам, че реших да не участвам в изборите за президент на федерацията. Основната причина, която ме накара да взема това решение, е извънредната социална, икономическа и здравна обстановка, от която страда нашата страна. Изборите минават на втори план. Мисля, че сега е време да бъдем обединени, а не разединени, защото футболът и обществото се нуждаят от това”, продължава бившият страж на Реал (Мадрид) и Порто, който сложи край на кариерата си на 18 февруари тази година.

“За мен това не е затворена врата за бъдеще време. Бих искал справедливи избори, прозрачни, търсещи най-доброто за испанския футбол”, завършва Касияс.

Според испанските медии досегашният президент Рубиалес ще спечели протоколно изборите.