Носителят на Купата на Италия Ювентус продължава похода към защитата на трофея. "Старата госпожа" успя да елиминира и Лацио, побеждавайки с 1:0 при гостуването на "Олимпико".

В герой за гостите от Торино се превърна Стефан Лихтщайнер. Швейцарският защитник наказа бившия си отбор в 66-ата минута, което се оказа достатъчно на Юве да се класира на полуфиналите.

В битката за място на финала "бианконерите" ще спорят с Интер. Първо "нерадзурите" са домакин на 27 януари, а реваншът в Торино е на 2 март.

Срещата тази вечер на "Олимпико" започна с равностойна игра, но постепенно домакините взеха инициативата и стигнаха до първата сериозна опасност. В 12-ата минута обаче Кейта Балде Диао пропусна добър шанс пред вратата на Юве.

Отговорът на "Старата госпожа" не закъсня, но Пол Погба не успя да вкара. Симоне Дзадза и Алваро Мората също не можаха да дадат преднина на тима си преди почивката.

През второто полувреме гостите продължиха да редят пропуск след пропуск, а най-големият от тях беше на Симоне Дзадза, който почти на празна врата не можа да открие резултата. Това обаче стори Лихтщайнер в 66-ата минута. Тогава удар на Дзадза се отклони от гредата, но при добавката защитникът прати топката в мрежата на Лацио, донасяйки победата на своите и класирането на Ювентус на полуфинал.