Защитникът Люк Шоу все още не е сигурен дали ще играе за Англия на европейското първенство по футбол в Германия, съобщава агенция Ройтерс. Левият бек има желание да го направи, но не иска да рискува здравето след дълго лечение на контузия.

По-рано през седмицата селекционерът Гарет Саутгейт заяви, че включването на Шоу в групата е преценен риск. Бранителят на Манчестър Юнайтед игра за последно при победата с 2:1 срещу Лутън Таун през февруари.

"Никога не бих отказал, ако треньорът иска да играя, но срещу Лутън не трябваше да играя. Всички носят вина за това. Както аз, така и медицинският екип на Юнайтед. Завърнах се твърде бързо и получих нова контузия. Наистина направих всичко по силите ми, за да се завърна на терена възможно най-бързо", заяви Шоу за британските медии и добави, че не знае дали ще играе на 16 юни срещу Сърбия.

"Много ми се иска да се включа в първия мач, но това отново може да бъде риск. На практика имам един шанс. Ако почувствам нещо, то това ще бъде краят. Не ми се иска да се случва нещо подобно".