Бразилският национал Данте за върнал за началото на подготовката на Байерн с мускулна травма, получена по време на футболна игра на плажа в родния му град Салвадор де Баия.

„Данте е тренирал много по време на отпуската си, дори е играл малко футбол на плажа. Така е получил мускулна травма”, заяви спортният директор на бавраците Матиас Замер пред „Билд”.

Заради мускулната контузия 31-годишният бранител пропусна тренировките на Байерн през последните две седмици в Мюнхен. Така треньорът Хосеп Гуардиола ще разчита само на един централен бранител в лицето на Хави Мартинес за предстоящия сблъсък срещу Аугсбург в неделя от приятелския турнир „Телеком Къп” в Мьонхенгладбах.

Ръководството на Байерн вече е дало сигнал на Данте да се оглежда за алтернативи, информира „Билд”. С получената травма на плажа обаче бразилецът си е направил лоша услуга и не може да използва шанса да покаже възможностите си в мача с Аугсбург и така да бъде забелязан от други отбори. Самият играч не иска да напуска баварците и се очаква в началото на следващата седмица да поднови тренировки.