Венецуела запази мястото си сред позициите, даващи право на директно класиране за Мондиал 2026, след като записа домакинско нулево равенство срещу Уругвай в квалификация от Зона КОНМЕБОЛ.

Защитникът на Левски Кристиан Макун остана неизползвана резерва за домакините, които записаха четвърти пореден мач без победа в световните квалификации. Три от тези четири срещи завършиха при равен резултат.

През първото полувреме и двата отбора не успяха да създадат сериозни положения за гол, а играта им беше затруднена и от проливния дъжд. Венецуелците имаха леко предимство през първата част, а това продължи и в началото на втората, когато Теласко Сеговия имаше отличен шанс да открие резултата, но беше спрян от намесата на вратаря Серхио Рочет.

След това атмосферните условия се влошиха и теренът доста се наводни. В един момент топката едва се движеше по тревата, но съдията Рафаел Клаус от Бразилия не пожела да прекрати двубоя. Удар с глава на Йордан Осорио, преминал на сантиметри от вратата на Уругвай, беше най-чистото положение до края на мача.

Равенството остави Венецуела на шесто място в квалификационната група на Южна Америка с актив от 10 точки, колкото има и петият Бразилия. Уругвай е трети с 15 т., на една зад Колумбия и на три след Аржентина. Първите шест от отбора в Зона КОНМЕБОЛ се класират директно за Мондиал 2026, а седмият ще играе бараж. На 11 октомври Венецуела приема Аржентина, а в същия ден Уругвай гостува на Перу.