Защитникът на Пантракикос Жордао Диого разкри, че е бягал „по-бързо и от Юсейн Болт”, за да се спаси в скандалния мач срещу АЕК (Атина) през уикенда. В момента “жълто-черните” са на предпоследно място в класирането. Преди няколко дни привържениците докараха двубоя срещу Пантракикос до прекратяване, след като АЕК получи гол за 0:1. Очаква се да бъде присъдена служебна загуба за тима от Атина, което почти сигурно означава, че ще изпадне от елита за първи път в историята си.

„Тичах по-бързо от Юсейн Болт, за да се спася. Ако не бяхме успели да се скрием в тунела, щяхме да отнесем боя. Няколко минути преди да стане всичко, феновете започнаха да си покриват лицата и да се готвят. А когато феновете са ядосани, става страшно”, разкри Диого пред "Майиш Футбол".

"Това, което се случи, е лудост. Пръв стигнах до съблекалнята. Нещата можеше да бъдат много по-сериозни. Полицията беше зле подготвена, защото обикновено има по 10-15 000 зрители на мачовете на AEK, но този път бяха дошли над 30 000. Прекарахме нощта в Атина и следващия ден се прибрахме в Комотини. На летището срещнахме играчите на АЕК, които са били посъветвани да напуснат града, докато се успокои ситуацията", добави португалецът.