Защитникът на холандския вицешампион ПСВ Айндховен Карим Рекик претърпя операция на глезена и ще отсъства от терените най-малко един месец. 18-годишният централен бранител ще пропусне утрешното домакинство срещу българския първенец Лудогорец от първия кръг в Група "B" на Лига Европа, както и срещата от втория кръг при визитата на украинския Черноморец в Одеса на 3 октомври.

Треньорът на „филипсите” Филип Коку няма да разчита на Рекик и за мачовете срещу Аякс, АЗ Алкмаар и Валвийк в Ередивизи, както и за срещата с втородивизионния Телстар от турнира за купата на страната.

Рекик пристигна в ПСВ Айндховен това лято под наем от Манчестър Сити и бързо си извоюва титулярно място в състава на „филипсите”. Той има 8 мача като титуляр за холандския гранд от началото на сезона, като четири от срещите бяха в квалификациите на Шампионската лига срещу белгийския Зулте Варегем и Милан.

Бранителят получи травма на глезена преди домакинството срещу новака Камбуур (0:0) за първенство в края на август, заради което отпадна и от състава на холандския национален отбор за световните квалификации срещу Естония (2:2) и Андора (2:0).